6 competente pentru job-urile anului 2015

mm

 

Daca te intrebi ce ai putea sa imbunatatesti pentru a fi unul dintre candidatii aceia doriti si vanati din piata, iata care ar putea fi cateva dintre competentele asupra carora te poti concentra:

1.Management de Proiect

Managerii de proiect sunt cautati in numeroase industrii, iar cererea pe aceste profile s-a intensificat in ultima perioada. Daca iti doresti un job de project manager va trebui sa povestesti in interviu despre experienta ta in gestionarea de bugete, managementul timpului, despre greseli din care ai invatat, realizari, dar si sa faci dovada abilitatior tale de leader.

2.Analiza de date

Abilitatile numerice, capacitatea de a analiza niste date si de a trage concluzii sunt competente pe care angajatorii le cauta. Chiar si in absenta acestor date, gandirea critica este o competenta care iti ofera avantaj competititv. Asa ca exerseaza constant!

3.      Un plus vei avea si daca ai talent la scris. Aceasta competenta a fost din ce in ce mai apreciata in ultima perioada si va continua sa fie apreciata de tot mai multi angajatori. Asa ca, daca nu ai inca un blog, poate ca ar fi momentul sa incepi unul. In plus, fii cat se poate de creativ atunci cand iti redactezi CV-ul si scrisoarea de intentie.

4.      Programare. Nu e o noutate ca IT-ul este domeniul in care se fac cele mai multe angajari, sau ca IT-istii sunt candidatii cei mai vanati din piata. Daca Python, C++ si PHP sunt limbi pe care le vorbesti fluent, aproape ca nici nu trebuie sa spui mai mult.

5. Social Media

Se spune ca daca nu esti pe Facebook nu existi. Vom spune acelasi lucru si despre Instagram, probabil, in curand si speram sa ajungem la nivelul isteriei Twitter din alte tari. Oricare ar fi canalul pe care ne manifestam insa, este clar ca tot mai multe companii vor fi acolo. Din pacate insa Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo, Google+ nu se vor preda in scurt timp in facultate, asa ca, cea mai buna dovada a competentelor tale va fi practica.

6. Limbi straine

Sa vorbesti limba engleza fluent nu mai e de mult o mare filosofie. Plus valoare aduc acei candidati care stapanesc perfect cel putin doua limbi straine. Ai insa la indemana o multime de intrumente gratuite. Tot ce trebuie sa faci este sa fii consecvent! (Poti sa incepi chiar acum cu Duolingo)

E o piata competitiva, iar companiile aloca din ce in ce mai putin buget pentru dezvoltarea de competente. Fii asadar proactiv si dezvolta-te!

Monica Dona

PR Manager

 

am fost respins
WhatsApp Logo