6 locuri unde poti admira culorile toamnei

Toamna si-a intrat in drepturi de ceva timp, dar parca nu vrea sa ne lase si continua sa puna in scena spectacolul de culori. Daca esti in cautarea unei destinatii de weekend unde sa te poti bucura de frumusetile toamnei cat vezi cu ochii, ne-am gandit sa-ti facem un mic cadou si sa-ti oferim cateva recomandari.

Iata 6 locuri de poveste unde poti admira auriul de toamna:

Lacul Colibita 

Ce poate fi mai spectaculos decat sa te bucuri de aramiul frunzelor de la munte si de albastrul marii? Iata ca in Romania exista un astfel de loc care pare sa prinda culoare si un farmec aparte in mijlocul toamnei: lacul Colibita sau Marea de la munte. La un drum de aproximativ o ora de mers cu masina din Bistrita, la 900 m altitudine (in muntii Calimani), vei descoperi o adevarata oaza de liniste chiar in inima Transilvaniei, care te va cuceri definitiv si, cu siguranta, va deveni destinatia ta preferata si pe perioada verii.

Sighisoara

Sighisoara este unul din acele locuri de poveste al carui farmec nu dispare in nicio perioada a anului … dimpotriva, te invita sa-l redescoperi cu fiecare anotimp si iti ofera toate motivele sa te reindragostesti de el. Cu atat mai mult toamna vei ramane fascinat de cladirile medievale sub razele calde ale soarelui si vei aduna cateva sute de cadre cu toamna cu parfum sasesc 😊.

Lacul Rosu

Un alt colt de paradis pentru o invitatie la plimbarea de weekend este Lacul Rosu, o minunatie a naturii in culori nemaintalnite si cu oglindiri ale muntilor care, cu siguranta, te vor face sa te reintorci sa-i admiri frumusetile. Lacul ucigas, asa cum mai este el numit, este ascuns in cheile Bicazului, lucru ce te va feri mereu de frig si vant si iti va asigura un weekend fara prea multe griji.  

Maramures

Ce-ar fi sa te retragi la sat pentru un weekend, intr-unul din locurile unde trecerea timpului si-a spus cuvantul mult prea putin? Maramuresul este acel colt de tara care te impresioneaza prin liniste, simplitate si traditii, unde toamna se arata asa cum nu ai mai vazut-o: colorata, cand calda, cand rece, plina de miresme. Daca iti faci planuri sa ajungi aici, nu trebuie sa ratezi  si una dintre sarbatorile specifice: Joc la sura – Grosi (o sarbatoare a dansului traditional) sau Cant si joc pe plai strabun – Dumbravita (o sarbatoare a dansului traditional si a muzicii populare).

Sibiu

Stradutele inguste rupte parca dintr-o poveste si cladirile cu aer medieval inundate de culorile toamnei, fac din Sibiu o destinatie de neratat toamna. Ia la pas orasul si redescopera-i de fiecare data cultura, istoria si arta, fa un popas in Muzeul Astra, apoi opreste-te la un ceai cald la Targul de Craciun care-si asteapta vizitatorii incepand cu 17 noiembrie.

Comana

Daca esti din Bucuresti si timpul nu este prietenul tau pentru a pleca prea departe de casa, poti da o fuga de cateva ore in paradisul ascuns la doar cativa kilometri de Bucuresti – Parcul Natural Comana. Suntem siguri ca va deveni oaza ta de relaxare, indiferent de anotimp, si una dintre cele mai indemana metode a te rupe de cotidian. Zona este ideala pentru drumetii sau plimbari cu bicicleta in descoperirea tuturor bogatiilor pe care le ascunde.

Noi ti-am dezvaluit locurile noastre preferate pentru a descoperi culorile toamnei. Al tau care este? 

WhatsApp Logo