6 sfaturi de care sa tii cont pentru a alege cea mai buna cazare pe Airbnb

Luna ianuarie este cea mai buna perioada pentru a-ti planifica vacanta pentru ca vei putea gasi oferte super accesibile pentru destinatiile la care visezi de ceva timp. Si pentru ca venim dupa sarbatori, iar bugetul de calatorie este limitat, Airbnb este varianta perfecta pentru a economisi cativa bani. In plus, vei avea parte si de o altfel de experienta si vei avea ocazia sa te simti ca facand parte din comunitatea lor.

Cu toate acestea, inchirierea unei camere sau a unui apartament prin Airbnb poate avea si cateva capcane … din acest motiv, ne-am gandit sa te ajutam cu cateva tips & tricks de care sa tii cont pentru a avea o vacanta fara probleme:

1. Cauta exact ce iti doresti

Primul pas in a-ti gasi cazarea ideala este sa stii unde si ce cauti. Iti doresti sa inchiriezi o casa impreuna cu gasca de prieteni, o camera privata sau un loc pe care sa o imparti cu alti aventurieri? Nu uita sa folosesti restul filtrelor pe care le ai la dispozitie pentru a te asigura ca vei avea acces la toate facilitatile de care ai nevoie (internet wireless, acces bucatarie, kid/pet friendly, parcare gratuita etc) si ca ti se listeaza doar ce te intereseaza.

2. Verifica pozele

Ai gasit cateva variante care par sa se incadreze in bugetul tau. In plus, mai sunt si aproape de mijloacele de transport sau de zona centrala. Care este urmatorul pas? Este foarte important sa fii atent la calitatea pozelor. Acestea ar trebui sa fie cat mai clare si sa fie din mai multe unghiuri ale locuintei (living room, dormitor, baie, bucatarie). Poze blurate? Red flag 😊

3. Cauta apartament pe harta orasului

Atunci cand vizitezi pentru prima data un oras, localizarea cazarii este un aspect foarte important. Fie ca alegi zona centrala pentru a lua pulsul orasului sau un cartier mai retras, recomandarea noastra este sa urmaresti acele apartamente aflate in apropierea mijloacelor de transport, dar si a catorva restaurante unde vei putea lua masa. In Google Maps, foloseste adresa aproximativa pentru a vedea distanta (mers pe jos/masina) pentru a ajunge in locurile pe care ai vrea sa le vizitezi.

4. Fii atent la facilitatile oferite si regulile casei

Inainte de a-ti rezerva cazarea, arunca un ochi peste intreaga descriere oferita de proprietar si urmareste detaliile legate de facilitati, reguli, review-uri, recomandari de locuri pe care le poti vizita. Cu cat descrierea este mai detaliata si include informatii utile, cu atat vei avea siguranta ca ai facut alegerea corecta.

5. Citeste review-urile

Bazeaza-te foarte mult pe parerile celorlalti turisti si citeste toate review-urile pentru a avea o confirmare a descrierii oferite de proprietar. Sunt foarte multe persoane care s-au plans de localizarea apartamentului sau de curatenie? Atunci trebuie sa-i crezi pe cuvant 😊.

6. Comunica cu proprietarul

Inainte de a-ti face rezervarea cazarii, trimite-i un mesaj proprietarului si verifica disponibilitatea, precum si alte detalii care te intereseaza in mod special (ex. accesul la bucatarie, spalatorie etc) si care nu apar listate pe site. Plus de asta, rapiditatea cu care acesta iti va raspunde mesajului poate sugera cat de organizat si serios este proprietarul. Daca nu primesti niciun raspuns timp de cateva zile, ar trebui sa-ti pui cateva intrebari si sa incerci sa te reorientezi. In medie, proprietarii de pe Airbnb raspuns in maximum 24 de ore.

Cu cateva zile inainte de sosirea ta, comunica-i ora de check-in si check-out pentru ca proprietarul sa te astepte la aeroport (in cazul in care ofera si acest serviciu) si sa-ti pregateasca camera.

Acum ca ti-ai gasit cazarea perfecta, nu ramane dacat sa te bucuri de vacanta! 😊

WhatsApp Logo