Am fost respins (a) …

mm

 

Uneori procesele de recrutare nu se termina asa cum ne-am dori si raspunsul politicos de final care incepe cu din pacate sau decizia noastra a fost sa continuam colaborarea cu un alt candidat… nu face decat sa ne zdruncine si mai mult increderea. Cum faci sa iti pastrezi insa zambetul pe buze de la inceput pana la sfarsit in procesul de selectie? Atitudinea este importanta in fiecare etapa a acestuia, de aceea, iti recomand sa pui modul in care accepti feedback-ul pe lista lucrurilor de antrenat. Poate de aceasta data nu ai obtinut postul pentru care ai aplicat, insa acesta poate fi un moment perfect pentru noi usi deschise.

Pentru aceasta am cateva recomandari care te vor ajuta sa fii candidatul acela pe care recruiterul isi doreste neaparat sa il angajeze.

1.Implica-te 100% in fiecare etapa a procesului de recrutare

Fiecare etapa a procesului de recrutare, de la primul apel telefonic pana la ultimul si cel mai important interviu din proces, trebuie tratate cu aceeasi atitudine pro. Gesturile aparent banale: o strangere de mana, un zambet, un email de multumire, un email in care sa ii reafirmi interesul fata de job, energia, atitudinea pozitiva… toate sunt plusuri care mai apoi te pot recomanda pentru un alt post. In anumite procese de recrutare ti se poate solicita sa rezolvi teste, sa faci anumite proiecte. Da tot ce ai mai bun, pentru a arata cat mai mult din ceea ce stii sa faci.

2.Cere mai mult

Cand primesti un feedback negativ tendinta este sa multumesti si apoi sa te inchizi in carapacea ta sperand ca dezamagirea o sa treaca de la sine. Ai putea, in schimb sa incerci sa afli cat mai multe detalii despre plusurile si minusurile aplicatiei tale. Recruiterul va fi de fiecare data politicos si probabil ca va evita sa iti ofere un raspuns deschis insa, daca esti suficient de abil, il vei obtine. Important este ca reactia ta sa nu il puna pe fuga, ci sa il faca sa isi doreasca imediat sa te implice in noi procese de recrutare.

3.Revino

Ok… Si ti s-a spus ca din pacate nu ai fost selectat. Nu este in niciun caz un motiv sa renunti. Trimite un email in care sa spui cat de mult iti doresti sa lucrezi pentru acea organizatie sau, in cazul in care ai colaborat cu o agentie de recrutare, ca esti deschis si catre alte proiecte. Si… din cand in cand, revin-o cu un email prin care sa le amintesti de interesul tau.

 

Oricat de multe feedback-uri negative ai primi, pastreaza-ti zambetul pe buze si continua cu acelasi entuziasm sa aplici si sa mergi la interviuri.

Ai nevoie de un sfat sau vrei sa ne impartasesti din experienta ta, lasa-ne un comentariu.

Bafta maxima!

Monica Dona

PR Manager

 

WhatsApp Logo