Cadouri creative de Craciun: 5 idei de surprize DIY pentru cei dragi

Chiar daca mai sunt putine zile pana la Craciun, cel mai probabil inca nu ai terminat de cumparat toate cadourile. Magazinele sunt din ce in ce mai aglomerate, traficul tot mai naucitor si afara din ce in ce mai frig, asa ca probabil nici prea multa tragere de inima nu mai pentru shopping. Tocmai de’asta, te ajutam cu 5 idei de cadouri  creative DYI pe care le poti pregati singur-singurel, langa o cana de ciocolata calda si cu muzica de Craciun pe fundal.

Cadou 2-in-1: Borcan cu fursecuri si glob cu zapada

Suna complicat, dar sa n-ai frica! Singura parte in care trebuie sa fii cat de cat priceput este cea in care trebuie sa coci si sa ornezi casutele, stelele si brazii din aluat. Uite aici o reteta delicioasa de turta dulce, dar si o varianta mai rapida de fursecuri un unt! In rest, se iau un borcan, fulgi de cocos, funda rosie si dulciurile pregatite si se aseaza cam asa: pe fundul borcanului, un strat generos de fulgi de cocos care sa tina loc de zapada, apoi fursecurile/turta dulce, iar la final se mai presara putin cocos pentru efecte speciale. Dupa ce ai inchis borcanul, leaga-i atent o funda rosie!

     

Cadou viu: Terrarium

Inainte sa te apuci de treaba, va trebui sa dai o fuga pana la o florarie sau pana la magazinele mari de casa & bricolaj, care au si raion de plante si sera. De aici, nu pleca fara o punga (sau mai multe :D) de pietris si nisip, pamant pentru flori si, cel mai important, plantele pentru terrarium! Sunt o gramada de tipuri, asa ca aici va trebui sa alegi ce iti place mai mult. Dar, daca vrei sa dai o nuanta de Craciun aranjamentului, alege si o Tillandsia rosiatica!

Ajuns acasa, ia orice recipient de sticla (noi am alege un borcan vintage) si aseaza, pe rand, un strat de pietris, unul de pamant, unul fin de nisip, apoi joaca-te cu asezarea plantelor pe care le-ai ales!

     

Cadou fashion: Tricou pictat

Daca esti pasionat de picture, sigur ai prin casa cateva tuburi de culori acrilice (sau tempera). Iti trebuie doar un tricou alb, apoi lasa inspiratia de moment si imaginatia sa lucreze pentru tine. Poti opta fie pentru un model de sezon, cum ar fi un brad impodobit, fie pentru ceva mai personal, in functie de persoana care ii vei oferi tricoul.

Cadou folositor: Semn de carte

Mai simplu de atat nu se poate! Pregateste pe masa cateva coli de hartie cartonata (daca ai hartie cu diverse modele, cu atat mai bine), creioane colorate sau carioci, snur de lana si o foarfeca. Daca nu stii, gasesti aici metoda rapida de a face ciucurii ce vor infrumuseta semnul de carte.

     

Cadou artsy: Cana pictata

Simplu si rapid de facut! Iti trebuie o cana alba, pe care o gasesti aproape la orice magazin din drumul tau, si cateva nuante de oja. Odata pus pe treaba, pregateste un bol cu apa la temperatura camerei, toarna pe intreaga suprafata a apei oja colorata, joaca-te cu o scobitoare pentru a crea diverse modele, apoi scufunda usor cana. Rezultatul va fi de mare efect!

WhatsApp Logo