Cateva sfaturi de dinainte de interviu, ca de la candidat la candidat

mm

Inainte sa fiu angajata am fost candidat. Am trimis si eu multe CV-uri, am completat interviuri online si am cautat cea mai buna modalitate de a atrage atentia ca exist pe piata si ca am potential. Dar oricat de sigura eram pe mine, imediat ce primeam o invitatie la interviu, ma apucam de lucru.

Iata pasii pe care i-am urmat:

Cauta informatii despre companie si despre job

Cred ca este foarte important sa stii unde te duci. Asa poti sa-ti dai seama si daca va potriviti sau nu, poti vedea profilul angajatorului si cum ar fi sa lucrezi acolo. Plus ca aceste informatii te fac sa te simti mai sigur pe tine in timpul discutiilor.

Unele companii nu descriu jobul in detaliu, dar e de datoria ta sa stii ce inseamna, care e fisa postului si daca poti sau nu sa faci fata. De aceea e bine sa faci un research si chiar sa adresezi intrebari pertinente la interviu cu privire la atributiile tale.

Introspectie

Autoanaliza e foarte bune in asemenea momente pentru ca te ajuta sa obtii o imagine obiectiva a ta. Pune pe foaie evolutia profesionala cu realizari si esecuri, nevoile tale finaciare si capacitatea de dezvoltare in companie.

Inainte sa le poti raspunde la intrebarea “de ce vrei acest job”, este indicat sa-ti poti raspunde tie. Nevoia de bani, dorinta de a lucra in compania respectiva, posibilitatea promovarii, se potriveste cu cine esti si cu ceea ce cauti? Ii poti impresiona cu un discurs coerent si argumentat, dar dupa ce ti-ai descrifrat tie codul nevoilor tale.

Timp suficient si imaginea unui om relaxat

Daca stii ca esti o persoana care se emotioneaza usor, ia-ti mai mult timp de pregatire inainte de interviu. Incearca sa nu ajungi cu 3 minute inainte si sa fii agitat, ci repeta cele de mai sus la o cafea sau un ceai. Chiar daca nu esti o fire emotive, e bine sa ai timp sa-ti asezi gandurile, de aceea iti recomand sa ajungi cu cel putin 10 minute inainte.

Un om relaxat se simte. Si relaxarea vine dintr-o stare naturala, fireasca a unui om constient de sine, implinit si echilibrat. Cred ca este important sa incerci sa fii tu insuti, astfel incat recruiterul sa te aprecieze si evalueze in functie de cine esti si nu de cine incerci sa fii, pentru ca neadevarul creeaza de cele mai multe ori discomfort.

(Foto: bcjobs.ca)

Succes!

Roxana Andrei
Content Manager
roxana.andrei@lugera.ro
http://www.lugerarepublic.ro 
 

Foto: bc.

WhatsApp Logo