Ce sa faci zi de zi pentru o viata implinita

mm

Vedem in jurul nostru oameni fericiti, linistiti si impacati si nu intelegem exact ce se intampla cu ei. Ce secrete au descoperit si cum au ajuns sa fie asa? Ce mananca sau cui se roaga, unde se duc in vacanta, cine ii ajuta sa fie asa?

Secretul unei vieti implinite este ca nu exista niciunul, ci ca este important sa ajungi in echilibru si sa acorzi timp si vietii spirituale, pentru ca binele porneste din interior :

 Asa ca am strans 10 sfaturi intelepte pe care ti le recomandam si tie:

Trezeste-te devreme

Dimineata este cel mai bun moment pentru meditatii pentru ca este plina de energie si vitalitate si ideala pentru linistea de care ai nevoie sa-ti desfasori practicile spirituale.

Transpira in fiecare zi

Daca poti, incearca sa transpiri in fiecare zi. Vezi ca sauna nu se pune. Fa exercitii pentru a te mentine in forma. Trupul este un templu, asa ca trateaza-l ca atare 🙂

Relaxarea zilnica

Fie ca meditezi, fie ca iti place sa stai in liniste, ia-ti cateva momente pentru aceste activitati. Decontecteaza-te de tot ce consideri probleme, goleste-ti mintea si relaxeaza-ti trupul, este o tehnica tot mai des adoptata de oamenii care traiesc in zona urbana si, deci, agitata.

Petrece timp in natura

Natura are un efect calmant asupra fiintei umane, lucru dovedit de mai multe studii. Alege sa te plimbi macar 15 minute prin parc, sa stai pe o banca si sa privesti ce se intampla cu natura din jurul tau.

Incheie treburile zilnice

Nu lenevi, nu amana si nu evita sa faci lucrurile pe care trebuie sa le faci. Proverbul nu lasa pe maine ce poti face azi este foarte intelept. Viata iti aduce provocari peste care este nevoie sa treci ca sa te dezvolti, daca le dai deoparte nu o sa faci decat sa te blochezi.

Plus ca vocea din capul tau iti va aminti mereu ca mai ai lucruri de terminat si nu te vei simti bine.

Petrece timp singur

Cand spun timp singur, nu ma refer la jocurile pe calculator, navigarea pe net sau emisiunile TV.  Singur, in liniste, fara prea multe lucruri care sa te distraga. Cand esti singur cu tine, ai o vizibilitate mai buna a sinelui.

Reflecteaza asupra zilei trecute

La finalul zilei ia-ti cateva minute si evalueaza-te. Aceasta tehnica simpla este extrem de benefica pentru tine. Incepe cronologic, de cand te-ai trezit pana in momentul prezent: cum te-ai comportat, ce ai spus, cum ai spus-o, ce ai simtit, ce ai crezut? Mai ales, reflecta asupra situatiilor unde ai fost provocat emotional, unde ai exagerat, unde ai raspuns prea repede sau agresiv. Autocunoasterea poate fi castigata prin metoda aceasta, te ajuta sa-ti echilibrezi viata, sa previi ca situatiile emotionale sa-ti afecteze subconstientul, plus o calatorie interioara extraordinara.

Fa cel putin o fapta buna

In fiecare zi fa ceva bun pentru altcineva. Fii generos!

Lacaomia, agresivitatea, competitia, aroganta, ambitia sunt atat de frecvente, incat este nevoie de multi oameni care sa fie pe baricada bunatatii, generozitatii, compasiunii. Nu trebuie sa daruiesti neaparat ceva material, dar este indicat sa daruiesti ceva cu gand bun.

Distreaza-te

Ai nevoie sa te relaxezi si sa te bucuri de viata. Este important pentru minte, trup si spirit sa fii vesel, sa razi si sa faci lucrurile care-ti plac, alaturi de cei care te binedispun.

Fa ceva dificil

In fiecare zi este indicat sa faci ceva care te scoate din zona de confort. E usor sa traiesti in cocon cu un semn de nu deranjati la usa, dar sansele sunt sa ramai la stadiul la care esti, sa nu evoluezi si sa cazi prada unei rutine.

Asa ca ai curajul sa faci ceea ce stii in sinea ta ca trebuie sa faci, dar de la care te-ai eschivat inteligent. Nu trebuie sa alergi la maratoane, dar cu siguranta exista lucruri pe care le poti face, sa te oferi sa schimbi scutecul murder al copilului sau sa dai telefonul ala pe care-l tot eviti.

Acestea-s cele 10 activitati care iti pot transforma viata intr-una mai buna si mai fericita. Asa ca ia-le pe rand, inspira-te si urmeaza-ti drumul! Si daca ai timp, scrie-ne si spune-ne daca au functionat si daca te-au ajutat sa-ti gasesti echilibrul.
 

 

Cu bine,

Roxana Andrei, Content Manager
roxana.andrei@lugera.ro

Ne puteti urmari si pe Google +

Foto

WhatsApp Logo