Cele mai grele 5 intrebari la un interviu si cum sa le raspundeti

mm

Exista momente cand toata pregatirea este aruncata pe fereastra si candidatii sunt luati prin surprindere de intrebarile-capcana, dar inovative, adresate de recruiteri.

Wisestep.com a facut un clasament al celor mai grele 5 intrebari adresate in timpul interviurilor pentru un loc de munca. Pentru fiecare intrebare recomanda si cateva sfaturi pentru formularea unui raspuns inteligent, bazat pe cunostintele despre job si potentialul angajator.

Primul truc intr-o astfel de situatie este va pastrati calmul.

  1. Jeff Bezos (CEO Amazon) intra in birou si spune ca ofera un milion de dolari pentru o idee antreprenoriala. Care e ea? – adresata la Amazon

Intrebarea cauta sa afle capacitatea de a gandi logic si de a dovedi rentabilitatea unei investiitii de milioane de dolari intr-un mod care se aliniaza cu valorile de piata ale companiei Amazon. Compania si-a construit averea intr-un mod inovator si functioneaza astazi intr-un mediu foarte competitiv.

Deoarece va aflati la un interviu pentru un post in compania Amazon, probabil ati facut research inainte.

CEO-ul este mai putin focusat pe un profit generos, este atras de testarea si dezvoltarea unor serviciii noi si atractive pentru client. Acesta considera ca oportunitatea oferita de Internet si e-commerce este in mare parte neexploatata.

Deci, raspunsul ar trebui sa ia in considerare nevoile clientului neimplinite in prezent si solutiile pentru a umple acest gol, atingand un loc de top pe piata virtuala.

  1. Ce melodii descriu cel mai bine etica ta de lucru? – adresata la Dell

Intrebarea nu cauta sa vada cunostinele muzicale sau daca sunteti la curent cu noile hituri, ci ajuta la ilustrarea tipologiei personalitatii. Ce valoare acordati muncii grele, daca sunteti genul care isi ridica manecile si se apuca de treaba si energia care vainspira sa fiti cel mai bun dintre angajati.

Cum sa raspundeti? Indiferent daca asultati heavy metal, country, rock sau hip-hop, trucul este sa nu spuneti prima piesa favorita care va vine in mine. Amintiti-va ca sunteti intr-un interviu pentru un job. Ganditi-va la melodii ca tema din Rocky ”Gonna Fly Now” versus Johnny Paycheck ”Take This Job and Shove It”.

  1. Cum ar comunica oamenii intr-o lume perfecta? – adresata la Novell

Fluturii si curcubeul sunt imaginea lumii perfecte cu care ne-am obisnuit. Intrebarea nu cauta solutii perfecte, dar imposibil de atins. In schimb, cauta solutii concrete bazate pe realitatile de comunicare actuale.

Cum sa abordati raspunsul: in timp ce laptopurile, smartphone-urile si iPadurile au creat o conectivitate virtuala pe care nu ne-o puteam imagina acum 10 ani, oamenii se simt tot mai deconectati, pierduti intre sms-uri si mail-uri si gandire de grup.

Cum pot companiile sa repare asta? Incercati sa raspundeti gandindu-va la problema asta si oferiti solutii. Discutiile cu colegii care au nevoie sa fie ascultati si nu doar auziti, comunicare verbala de unu-la-unu intre colegi sau manageri si angajati.

  1. Ce nota ti-ai da memoriei? – adresata la Marriott

Memoria vizuala este minunata, dar multi oameni nu sunt inzestrati cu acesta. Ei se bazeaza pe calendare, to do listuri si pe skill-urile organizationale pentru a se asigura ca indeplinesc task-urile propuse.

Subliniati abilitatile prin care va creati un proces de lucru menit sa va ajute la amintirea detaliilor importante, promisiunilor facute clientilor si evenimentelor.

de creare si executare ale procesului care asigura faptul ca va amintiri. Ilustrati faptul ca aveti o memorie buna bazata pe strategie de proritizare si ca va asigurati ca duceti la bun sfarsit atributiile. Povestiti intamplari profesionale unde v-ati folosit memoria si ati imbunatatit imaginea companiei si subliniati ca veti face acest lucru si pentru potentialul angajator.

  1. Cum faci un sandvis cu ton – adresata la Astron Consulting

Consultantii sunt de multe apreciati pentru capacitatea lor de a economisi, a evalua procesele, a asigura cele mai eficiente costuri si a avea rezultate profitabile. Ca atare, raspunsul la intrebare poate dovedi capacitatea de a face asta.

Ati facut vreodata un sendvis cu ton? Bine. Spuneti ca ati simplificat procesul prin a posta reteta preferata pe site-ul Pinterest. De fapt, daca suntei fani sendvisuri cu ton spuneti ca pastrati oua fierte si telina tocata pregatite pentru un astfel de moment.

Intrebarile ciudate apar la interviu de te miri unde. Acum exprimati abilitatile de a transforma prospectiile pietii in venituri si imediat sunteti intrebati despre pinguinii care poarta palarii sombrero.

Ideea este sa nu lasati garda jos intr-un interviu si sa nu lasati seriozitatea sa elimine umorul din raspunsuri. Intrebarile ciudate apar pe neasteptate si cheia pentru un raspuns cat mai inteligent este sa va pastrati calmul si sa ganditi logic.

Asteptam exeperientele voastre inedite, dar si cele mai dificile intrebari pe care le-ai intampinat.

Roxana Andrei, Content Manager
roxana.andrei@lugera.ro

Sursa

 

 

lugera the people republic
WhatsApp Logo