Egipt, regatul zeilor

mm

Egipt este o tara absolut fascinanta, plina de istorie antica ce asteapta de mii de ani sa fie descoperita si redescoperita cu fiecare val de turisti. De la Cairo pana la Abu Simbel, de la piramide si sfinx pana la ultimul fir de nisip, Marea Rosie care ofera un spectacol acvatic orbitor, si desertul cu spatii vaste presarat cu oaze racoroase, statiunile de pe malul marii cu privelisti nemaivazute, croazierele pe misteriosul si giganticul fluviu Nil, toate sunt atractii de maxim interes pentru turistii din toate colturile lumii. 

Nicio constructie moderna nu poate rivaliza cu forta Piramidelor sau privirea Sfinxului, ultimele din cele 7 minuni ale lumii, care inca se pastreaza.  Exista putine locuri in lume care pot fi numite extraordinare, insa orasul Luxor este cu siguranta o destinatie care te va impresiona.  Numarul monumentelor de care te poti bucura si felul uimitor in care au fost conservate sunt de neegalat. Vechiul Palat, complexul de temple Karnak cu faimoasa Sala Hipostila cu 134 de coloane, Muzeul Luxor, complexul Medinet Habu, Valea Regilor, Templul mortuar al reginei Hatshepsut si Mormantul lui Tutankamon sunt doar o parte dintre cele pe care trebuie sa le vizitezi.

O excursie pe muntele Sinai completeaza perfect o vacanta in Egipt. Desi peninsula Sinai este diferita de restul Egiptului, ea reprezinta un punct de atractie important pentru turisti, datorita incarcaturii religioase, asa ca, lasa-ti suficient timp in program pentru relectie la Muntele Sinai, locul unde Moise a primit cele zece porunci.

In Egipt s-au nascut primii arhitecti si au aparut primele cuvinte scrise, primii matematicieni si medici si tot Egiptul a marcat evolutia imperiilor si aparitia religiilor. Nu exista alt loc care sa aiba atatea lucruri minunate, nicaieri in lume, atatea lucruri marete, de o frumusete si de o incarcatura istorica fara egal, unn loc pe care trebuie sa il vizitezi pe indelete, cel putin o data in viata. 

 

Ai nevoie de ajutor in planificarea unei vacante in Egipt? Echipa Lugera Travel iti poate configura, la cerere, un pachet unic in care sa incluzi tot ce iti doresti.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312

Sursa foto

 

Laura Munteanu

Virtual Traveller

carnavalthailanda
WhatsApp Logo