Check-in la job-ul perfect cu Andreea Bianca Ene

 In
După părerea mea, un job perfect poate fi explicat în infinite moduri, întrucât reprezintă o chestiune subiectivă. Sunt de părere că un loc de muncă ideal are multe caracteristici. Dar, practic vorbind, un job ideal nici nu există, cum nici perfecțiunea nu ne definește pe noi, oamenii. Deci, cum putem defini un loc de muncă perfect?

Un loc de muncă perfect este unul în care tu, ca angajat, ai aptitudinile necesare să duci la bun sfârșit sarcinile. Aici sunt câteva puncte cheie care definesc un loc de muncă perfect:

În primul rand, un job perfect trebuie să ofere oportunități de dezvoltare. De ce? Pentru că ceea ce e perfect acum, cu timpul s-ar putea să nu ni se mai potrivească, nevoile noastre cresc, astfel cresc și așteptările de a ne dezvolta pe plan profesional. Pe de altă parte,  un salariu adecvat este şi el important, întrucât te motivează și îți oferă un anumit confort la locul de muncă.

Cei mai mulți oameni tind  să creadă că starea de lor de spirit depinde de șeful pe care îl au. Consider că există un sâmbure de adevăr, întrucât un șef înțelegător și bine pregătit  te ajută să ai o carieră înfloritoare. Însă, așa cum companiile afirmă că un ajutor bun este greu de găsit, la fel de greu de găsit este și un șef bun.

De asemenea, susțin ideea conform căreia responsabilitățile și mediul de lucru sunt ceea ce reprezintă cheia succesului. Chiar și responsabilitățile suplimentare pot fi plăcute, dacă mediul este prielnic. Locul de muncă poate fi numit ideal dacă oferă un mediu motivant pentru rezolvarea sarcinilor. Există cazuri în care mediul de la locul de muncă nu este prea plăcut, însă, înainte de a te plânge de acest aspect, încearcă să fii tu cel care începe primul transformarea în bine a atmosferei.

De multe ori, poate că avem  un loc de muncă unde suntem satisfăcuți doar din anumite puncte de vedere, dar, așa cum spuneam, este foarte important să ne implicăm  în a ne face din jobul actual unul ideal.

Locul de muncă perfect este cel care te face fericit! Fii pregătit în domeniul tău, acceptă că nu întotdeauna deții informații și cunoștințe suficiente, fii dispus să înveți de la alții și nu în ultimul rând, fă-ți prieteni, e important să vă salutați dimineața, să vă ajutați la nevoie și să vă dați un #checkinlajobulperfect când vă savurați cafeaua în pauză!

WhatsApp Logo