Check in la job-ul perfect cu Elena-Cristina Cotoi

 In

„Muncesc și îmi place ce fac…” –  Asta ar putea fi o definiție a job-ului perfect

Era Banului

Trăim într-o societate dominată de puterea banului și, pe de altă parte, este mai mult decât clar că nu ne putem construi o existență în lipsa acestuia. Omul are nevoi, iar ca pentru acestea să capete contur are nevoie de bani, iar banii se obțin prin muncă (mă refer aici la banii câștigați cinstit).                                                                                                                                                                       Poate fi plăcut la muncă?

Cum să facem să ne placă la job? Pentru asta ar trebui să lucrăm și cu psihicul nostru, să îl educăm ca să perceapă locul de muncă mai puțin ca pe o obligație și mai mult un loc în care poți să te și relaxezi, să îți faci prieteni noi și unde să mai adaugi încă un taler la bagajul de cunoștințe. Ce-i drept, nu este chiar așa ușor, mai ales pentru acei angajați care au termene limită, pentru aceia care trebuie să lucreze cu un număr mare de clienți, precum casierii, agenții de vânzări și nu numai, și care, pe deasupra, mai trebuie să suporte și reproșurile tăioase ale angajatorului.                                                                                                                                                                                                      Mesajul meu ar suna ,probabil, pentru aceștia ca un junghi în coastă. Dar am învățat din mica mea experiență de casier, de aproape doi ani, că ziua bună sau nefastă de la job ți-o faci chiar tu. Aveam zile în care îmi căram din problemele personale în acele câteva ore lucrate, și, deși îmi făceam treaba bine, tehnic vorbind, emanam o vibrație negativă clientului prin lipsa zâmbetului și chiar a contactului vizual. De altfel, erau zile în care plănuiam că la lucru voi zâmbi și îmi voi face treaba perfect. Poate nu era perfect, dar oamenii răspundeau pozitiv la atitudinea mea comunicativă. Ba mai mult , unii făceau glume și îmi întăreau starea de bine, plecând din magazin mulțumiți și chiar râzând.                                                                                                                     Facultate = Job?

Mulți dintre noi urmăm o facultate într-un anumit domeniu cu speranța că într-o bună zi vom putea să ne demonstrăm abilitățile câștigate. Dar, tot la fel de bine cunoaștem faptul că facultatea doar ne va trasa o linie către jobul perfect pentru noi. Nu este o garanție că ne va plăcea să lucrăm în acel domeniu, la fel cum nu putem știi dacă nu vom lucra în altă arie decât cea studiată. În definitiv , trebuie să acceptăm lucrurile așa cum vin și uneori să învățăm să iubim ceea ce facem. Eu sunt studentă la Jurnalism, iar astăzi, după doi ani de facultate, nu regret ce am ales, pentru că, deși, poate nu voi lucra în presă, consider că facultatea m-a învățat destule pentru a face față oricărui post în comunicare.                                                                                              Check in în echipă

Prin urmare, cum te simți la job depinde în mare măsură doar de tine, și trebuie să încerci să nu îți aduci problemele de la lucru acasă și vice-versa.                                                                                    Jobul perfect este acela în care reușești să te integrezi ușor, care te face să te simți bine, atunci când vine vorba de remunerație, dar și de competențele profesionale pe care reușești să le dezvolți, respectiv să le dobândești. Pentru mine, job-ul perfect este acela la care aș veni fără teama de a fi dojenită pentru o întârziere de 5 minute, în pauza de masă aș bea o cafea alături de colegi într-o sală de recreație, și mai presus de toate, mi-ar fi oferite toate resursele pentru a face un lucru profesionist. Pe lângă toate acestea, ca să simți că ai jobul perfect, mai trebuie doar să îți poți da check in alături de colegii de muncă de la cele mai grozave training-uri, teambuilding-uri, dar și ieșiri de seară.

Elena-Cristina Cotoi, Jurnalism, Anul III

WhatsApp Logo