Festivaluri celebre ale lunii octombrie

mm

Nu exista o cale mai buna de a intelege o tara decat printr-un eveniment care celebreaza cu mandrie individualitatea si traditiile locale, fie prin muzica, batai monumentale cu mancare sau curse de camile.

Iata un top al festivalurilor lunii octombrie din intreaga lume:

Oktoberfest

Dupa CibinFestul romanesc puteti da o fuga pana in Munchen pentru a continua petrecerea care dureaza 16 zile de la finalul lunii septembrie si pana in octombrie.

Istoria sa incepe in 1810 cand s-a tinut o cursa de cai pentru a celebra casatoria printului bavarez, Ludwing. Petrecerea a fost un success asa ca s-a transformat intr-un eveniment anual. La cursa de cai s-a renuntat in 1938 pentru ca interesul festivalului era… berea 🙂

Lupta reginelor

In Vais, Elvetia, la inceputul lunii se va desfasura un sport cel putin ciudat, o lupta intre niste bestii recunoscute care trezesc spaima tuturor.

Vacile Edinger se vor lupta pentru suprematie. Castigatoarea va fi desemnata “regina” turmei.

Festivalul Vegetarian

In orasul Phuket in Thailanda in primele noua zile in a noua luna a calendarului chinezesc (sfarsitul lui septembrie, inceputul lunii octombrie), cea mai mare insula a tarii, supranumita Perla din Sud, gazduiste un spectaculos festival culinar.

Este sarbatorit de locuitorii orasului Phuket si marcheaza inceputul Postului mare Taoist. Adeptii religiei Tao nu vor mai manca produse din carne.

Festivalul Intalnirilor

Orasul Lisdoonvarna din Irlanda este recunoscut pentru doua lucruri: spaurile, care l-au transformat intr-un loc de relaxare pentru turisti si traditia basadoiri.

De la finalul lunii august pana in prima duminica din octombrie, contra cost poti fi ajutat de acesti cupidoni celtici sa-ti gasesti sufletul pereche.

Festivalul Cirio de Nazare

In Belem, Brazilia, in al doilea weekend al lunii Brumarel are loc cel mai mare festival de pe raul Amazon si cea mai mare adunare dupa Carnavalul de la Rio.

Cirio de Nazare se invarte in jurul unei statui, Fecioara din Nazaret, care se presupune ca a facut minuni in epoca medievala in Portugalia inainte sa se piarda in Brazilia.

Statuia a fost redescoperita in 1700 de un crescator de vite si de atunci troneaza in Belem.

Festivalurile raului

In Laos Cambodgia si Thailanda in timpul lunii pline de la sfarsitul lunii octombrie se sarbatoreste finalul Vassa, versiunea budista a Postului Mare.

Pe durata celor trei luni de Vassa, calugarii stau in ploaie si mediteaza, postesc si isi reinnoiesc juramintele.

Ca rasplata pentru incercarile trecute, acestia sarbatoresc impreuna cu 6 milioane de oameni din tara, iar una dintre activitati este cursa de barci.

Cursa de rate

O alta cursa are loc in Baden-Wurttemberg in Germania. Una de rate. Si nu orice fel de rate, ci unele de plastic. Evenimentul reprezinta o atractie, iar concursul este unul fabulos.

Festivalul luminii

Sarbatoarea se desfasoara in india in Mumbai, in a cincisprezecea zi a calendarului.

Dupa sarbatorirea nasterii Krishnei si victoriei lui Rama impotriva lui Ravana, un rege-demon cu 10 capete (pfieu!) la festivalurile Dussehra si Janmashtami, indienii ard unt si lampi cu petrol pentru a-l conduce pe Rama acasa din exil. O frumusete desavarsita 🙂

Massakara

In Filipine in weekendul din apropierea lui 19 octombrie are loc un festival al fetelor zambitoare. MassKara este o combinatie intre un cuvand englezesc “multi oameni” si cara, un cuvant spaniol pentru “fata”. In aceasta zi de festival locuitorii si turistii din Bacolod isi pun masti cu zambete radiante si pornesc pe strazi.

Halloween

Ultima zi a lunii este ziua Halloween, o sarbatoare cu traditie in New York, USA si preluata de multe tari, chiar si de Romania. In aceasta noapte copiii colinda pe la casele oamenilor, imbracati in zombie sau fantome, iar adultii petrec costumati pana dimineata.

Sursa: http://www.lonelyplanet.com

Roxana Andrei
Content Manager
roxana.andrei@lugera.ro

Lugera Travel
WhatsApp Logo