Interviul prin ochii unui patruped (foarte simpatic)

Dupa atatia ani in recrutare m-am obisnuit, sunt candidati carora le este teama de interviu si de posibilele intrebari si mai ales de marea intrebare: Unde te vezi peste 5 ani😊?

E, legat de unde te vezi peste 5 ani, sunt sanse foarte mici sa vi se adreseze in Lugera. Nu la fel de mici la alte companii, insa:)

Eu va propun sa va axati pe ce vreti sa invatati si ce fel de profesionist vreti sa deveniti pana atunci,  mai degraba decat pe ce rol vreti sa ocupati (eu, de exemplu, nu vreau sa fiu manager, eu vreau sa invat sa deschid toate sertarele cu dulciuri.). Sau puteti sa spuneti ca va vedeti pe o plaja in Bali in vacanta visurilor voastre, mai ales daca aveti un interviu cu mine.😊  

Am intrat in multe interviuri pana acum (observator, mai mult, ce-i drept) si deja stiu cam ce intrebari adreseaza colegii mei.

In primul rand, vor sa stie ce ati facut pana acum, asa ca pregatiti-va un discurs despre parcursul profesional, mentionand rolurile avute, un rezumat al responsabilitatilor, motivele pentru care ati plecat. Daca exersati sunt sigura ca veti putea sa raspundeti fara emotii indiferent de forma in care vi se va adresa aceasta intrebare.

Un interviu nu este o insiruire de fise de post, asa ca asteptati-va sa fiti intrebati despre proiecte interesante, situatii dificile, clientii de tinut minte si povestit nepotilor, relatia cu colegii si, de ce nu, esecuri si greseli. Cand raspundeti, ganditi-va la urmatoarele reguli:

  • Pregatiti-va raspunsul, 10- 15 secunde sunt suficiente sa schitati un plan;
  • Detaliati situatia (in ce companie lucrati, ce rol ocupati, care a fost problema cu care v-ati confruntat);
  • Mentionati ce se astepta de la voi;
  • Ce ati facut pentru a va atinge obiectivele;
  • Care au fost, pana la urma, rezultatele.

Este o tehnica de intervievare, tehnica STAR, gasiti exemple on-line de raspunsuri la intrebari conform acesteia si, dupa cum ham tot spus, documentarea este foarte importanta😊

Ce intrebari va incurca pe voi? Imi puteti scrie la momo@lugera.ro si cu siguranta va raspund.

 

Ham pupat, pe saptamana viitoare.

WhatsApp Logo