„It’s complicated”, dar în recrutare

Când te gândești doar la candidați și interviuri cu siguranță vezi si legătura între recrutare și relationship status de pe facebook. Și ce zi mai bună să povestim despre asta decât de Dragobete:)?

Preferații mei sunt candidații care îți răspund instant prin orice metodă de comunicare îi abordezi, au CVul pregătit și sunt și disponibili să vă întâlniți chiar și în timpul programului de lucru. Ei sunt clar single, dar, cel mai probabil, și la vânătoare, nu fiți naivi să credeți că doar cu voi se întâlnescc. Analizează toate opțiunile care să îi ducă spre cel mai dorit status, married. 

Married, cel mai dorit de cei de pe partea cealaltă a baricadei, evident:) Știți cum îi recunoașteți? Nu doar că au profilul actualizat pe LinkedIn, dar și pe Facebook au spus unde lucrează (acolo, fix lângă secțiunea de married), sunt prezenți la toate petrecerile companiei, postarile lor sunt majoritar legate de angajatorul actual. Ce să mai zic, dacă dați din aceștia, puteți fugi cum fug unii de DNA, sunt șanse minime să își dorească să schimbe jobul. Lăsați să treacă luna de miere și acționați. 

Îi mai avem pe cei care sunt in a relationship! E, cei nu sunt nici în căruță, nici în teleguță, și-ar dori să schimbe, dar mai degrabă se prefac neinteresați. Cam ca în bancul cu găină, aleg să se împiedice, vin mai degrabă să vă cunoașteți. Eeee, aici este șansa voastră! Nu merg la multe interviuri, sunt relativ serioși și vă puteți baza pe ei. Statisticile arată că oricum o bună parte din proiectele de recrutare de specialiști, middle și top management se închid cu candidați pasivi. 

Recrutarea devine cu năbădăi când întâlnim candidații care vin din relații it’s complicated. Că s-au certat cu șeful, că nu le-a plăcut proiectul pe care au fost alocați, sunt canddații care nici nu ar vrea să plece din companie, dar nici nu sunt siguri ca vor să rămâna. E, aici avem scenariiile cele mai variante: poate deveni acel candidat căruia îi ești alături la fiecare schimbaare profesională sau acel candidat cu care nu mai vrei să vorbești două săptămâni pentru că folosește oferta primită ca să obțină o mărire sau un alt rol alaturi de angajatorul actual.

Engaged…recruiterii mă înțeleg, ai găsit acel CV purr…fect, se potrivește la fix cu proiectul tău dificil, nici job hopper, responsabilitățile scrise frumos, ca la carte. Îți faci curaj și suni candidatul și…primești răspunusl: Ah, mulțumesc, sună foarte interesant, tomai ce am acceptat o altă ofertă săptămâna trecută (sau variațiuni pe aceeași temă – am început de trei zile, dicuții avansate cu alt angajator  și tot așa).

Cam asa (excuse my french and bad spelling). 

 

Divorced? Cam ca cei single, doar că ceva mai hotărâți referitor la planurile lor de viitor, știu exact ce vor și cam ce compromisuri vor să facă legat de următorul rol, sunt de abordat cu incredere. 

Oricum ar fi, în recrutare, ca și în dragoste, merită să risti!

Zi frumoasa să aveți și un Dragobete de poveste <3

munca de noapte- Examen medical și protecție a sănătății
WhatsApp Logo