Marele Zid Chinezesc

mm

Inclus in Patrimoniul Unesco inca din 1987 Marele Zid Chinezesc, una dintre minunile lumii masoara nu mai putin de 21.196 kilometri lungime. Strabate portiuni desertice, campii, munti si platouri, din estul indepartat al Chinei pana in capatul vestic al acesteia  si spune povesti despre o istorie de mai bine de 2000 de ani.

Un vechi proverb chinezesc spune ca „Nu esti un om adevarat daca nu ajungi la Marele Zid Chinezesc”, asa ca orice vacanta pe care o planifici in China ar trebui sa includa si un tur al acestei minuni arhitectonice.

Zidul pe care il vedem astazi a fost construit de Dinastia Ming in perioada 1368-1644, incepe de la Hushan din est si continua pana in vest, la Jiayuguan traversand Liaoning, Hebei, Beijing, Tianjin, Ningxia, Shaanxi, Gansu si Qinghai.

Ce sectiuni ar trebui sa vizitezi insa?

Pe langa punctele turistice Badaling si Jinshanling, Mutianyu, Simatai, Gubeikou din Beijing, au fost deschise pentru vizitare si alte sectiuni, precum Huangyaguan, in Tianjin, Shanhaiguan in Provincia Hebei si Jiayuguan in Provincia Gansu. Trebuie sa ai insa la indemana toate mijloacele si suficient timp la dispozitie.

Iata care sunt insa cele mai cunoscute portiuni din Beijing:

Badaling

Probabil cea mai cunoscuta si cea mai vestita dintre sectiunile de vizitat, este, de altfel si cea mai mare si mai frumoasa dintre toate. Accesul este facil, poti ajunge rapid sus, insa e destul de aglomerat. Badaling este totodata zona in care s-a investit cel mai mult in renovare, este intretinuta si, implicit, este cea mai sigura dintre sectiuni.

Mutianyu

Este o sectiune la fel de bine intretinuta ca Badaling, iar privelistea superba asupra  padurilor de foiase vara si toamna te rasplateste pe deplin pentru efortul de a urca pana aici.

Simatai

Daca iti doresti aventura, atunci trebuie sa mergi la Simatai. Chiar daca nu a suferit foarte multe restaurari, este sectiune din zid cel mai bine conservata. Iar daca partea dinspre est este mai dificil de urcat, in partea de vest lucrurile nu mai sunt la fel de provocatoare. In plus, rareori gasesti aici turisti, asa ca te vei putea bucura in liniste de frumusetea peisajului.

Jinshanling

Complet nerestaurata, rareori vizitata de turisti, dar mult mai abrupta, aceasta sectiune este preferata turistilor straini, asa ca trebuie iclusa in circuitul tau personal.

Vacantele perfecte au nevoie sa se intample la momentul potrivit. Privelistea de pe Marele Zid Chinezesc este in fiecare anotimp speciala, totusi, pentru turistii care nu sunt neaparat pasionati de fotografie cele mai bune momente raman primavara si toamna, in special mai, septembrie sau la inceputul lunii octombrie cand e soare, dar temperaturile sunt placute. Perioada iunie- august poate fi si ea o alternativa, insa vine la pachet cu mai multa caldura si mai multi turisti, fiind varf de sezon.

Si pentru ca lucrurile sa mearga perfect pune in bagaj tricouri si pantaloni de bumbac… Sunt cu mult mai ok decat orice pereche de jeans. Daca mergi insa vara, in timpul zilei nu uita pantalonii scurti, iar seara haine calduroase.

Pentru pantele destul de abrupte, cea mai buna varianta sunt pantofii sport, asa ca alege o varianta cat mai confortabila.

Ar fi bine sa iti pui in bagaj totodata crema solara si o umbrela. Te va ajuta sa te protejezi de soare, iar uneori de aversele de ploaie. Si, cum climatul primavara, toamna si iarna este destul de uscat iti va prinde bine sa ai in plus o crema hidratanta.

 

Monica Dona

PR manager

poarta soarelui voineasa
WhatsApp Logo