O noua zi minunata la birou

mm

 

Iubeste ce faci si nu va trebui sa muncesti o singura zi din viata ta, spunea Confucius. Un loc de munca unde sa te duci cu drag, unde sa nu ai in nicio zi sentimentul ca va fi just another horrible day in the office! Nu trebuie sa fie doar un deziderat. Sunt lucruri pe care le poti face chiar acum pentru ca nivelul tau de fericire sa creasca simtitor.

1. Comunica mai mult si mai eficient

Locul de munca este mult mai relaxant atunci cand lucrezi cu oameni pe care ii placi si pe care ii cunosti, asa ca incearca sa creezi legaturi rezistente la munca. Pastreaza insa discutiile la un nivel constructiv si profesionist, fii calm si asculta intotdeauna cel putin tot atat cat vorbesti.

2. Ajuta-i pe ceilalti

Pe langa satisfactia personala si profesionala, ajutandu-i pe ceilalti poti invata lucruri noi si poti descoperi organizatia si din alte perspective. Evita sa fii insa intruziv si ofera suport doar cand esti rugat sa faci acest lucru.

3. Personalizeaza-ti spatiul de lucru.

Vei fi mai relaxat daca spatiul in care lucrezi poarta amprenta ta personala. Asa ca nu ezita sa iti aduci la birou o planta, papetarie colorata, fotografii ale celor dragi, obiecte de arta sau alte elemente care te reprezinta si te ajuta sa te simti confortabil. Ceea ce pe tine te atrage nu ar trebui sa ii alunge pe ceilalti, asa ca pastreaza un echilibru.

4. Invata ceva nou

Probabil ca ti s-a intamplat si tie sa afli lucruri noi care sa te fascineze atat de mult incat sa arzi efectiv de nerabdare sa le pui in practica. Efervescenta noului te ajuta sa aduci de fiecare data pasiune in jobul tau, asa ca nu ezita sa faci in permanenta descoperiri pe care sa iti doresti sa le pui in practica imediat.

5. Zambeste.

Cu cat zambesti mai mult cu atat vei vedea ca starea ta de spirit se va molipsi si ea si va incepe sa se comporte ca atare. Si cui nu ii place sa interactioneze cu oameni pozitivi si zambitori?

Tu ce faci pentru ca zilele tale la birou (incluziv zilele de luni:) sa fie fericite? Nu ezita sa ne povestesti intr-un comentariu!

 

Alina Cepan

Creative Communication Trainee

WhatsApp Logo