Optimizarea CV-ului – cuvinte cheie

//Optimizarea CV-ului – cuvinte cheie

Optimizarea CV-ului – cuvinte cheie

Te-ai gandit vreodata ca CV-ul tau are nevoie de optimizare sau ca ar trebui redactat pornind nu incepand cu experienta ta, ci de la ce cauta de fapt angajatorii?

CV-urile din bazele de date online, din bazele de date ale agentiilor de recrutare, dar si cele transmise direct catre companii sunt gestionate in majoritatea cazurilor de soft-uri specializate.

Pentru a gasi candidatul potrivit in aceasta baza de date, recruiterii folosesc cuvinte cheie de cautare, pe care le stabilesc ca fiind specifice pentru postul pentru care recruteaza. Lista de cuvinte cheie poate include competente specifice jobului, de natura tehnica sau nume de companii tinta.

Cum faci totusi sa iti dai seama care vor fi cuvintele cheie pe care recruiterul le va folosi pentru a iti identifica CV-ul in baza de date?

Primul pas este sa te uiti cu atentie la anuntul jobului la care vrei sa aplici. Cauta si alte anunturi care sa se potriveasca experientei tale profesionale si gaseste cuvintele care apar in toate cele pe care ai reusit sa le identifici. Dupa ce ai obtinut o lista generoasa, integreaza-le coerent in CV-ul tau.

Foloseste la randul tau cuvinte cheie in motoarele de cautare din site-urile de job-uri pentru a gasi anunturi care sa corespunda profilului tau. Compara-le si alege cuvintele care se regasesc in mai multe dintre acestea si care sunt si compatibile si cu experienta si calificarile tale. Foloseste-le si pe acestea in CV.

Fii concis si concentreaza-te pe lista pe care ai stabilit-o. Cu cat CV-ul tau este mai specific, cu atat sansele tale de a fi selectat vor fi mai mari.

Ai incercat pana acum aceasta metoda? Care au fost rezultatele? Povesteste-ne despre experienta ta intr-un comentariu.

Monica Dona

By |2017-06-30T12:00:28+00:00iunie 29th, 2014|Sfaturi de cariera|0 Comentarii

About the Author:

Aenean in massa non orci suscipit vulputate ut et risus. In hac habitasse platea dictumst. Pellentesque non hendrerit lectus. Pellentesque tempus ligula justo, sit amet auctor lectus fringilla ut. Maecenas non turpis vitae leo consequat viverra sit amet et nisi. Curabitur pretium imperdiet mi, id pellentesque sapien pellentesque vel. Aliquam blandit, ipsum ut egestas sodales, turpis arcu sollicitudin ipsum, eu mattis lacus tortor ac orci. Nullam id volutpat sem. Suspendisse venenatis dignissim rhoncus.