Sapte motive sa bei cafea

//Sapte motive sa bei cafea

Sapte motive sa bei cafea

Sa va povestesc… noi, oamenii din Lugera, iubim cafeaua! Pentru noi este un ritual relaxant si placut bautul acestei licori aproape magice. De aceea a aparut si Lugera Café, pentru a transforma meetingurile business sau intalnirile cu candidatii in intalniri placute intr-un cadru relaxant, la o cafea 🙂

Si pentru ca multe studii recente ba au spus sa renuntam la cafea, ba au spus sa bem ca este sanatoasa, am cautat sapte motive care sa va convinga de aspectele sanatoase ale cafelei.

1.      Cafeaua te poate face mai destept

Cafeaua nu te tine doar treaz, dar literalmente te poate face mai inteligent. Ingredientul activ al cafelei este cofeina, este un stimulent si cea mai consumata substanta psihoactiva din lume. Mecanismul principal al acesteia in creier este de blocare a unui nerotransmitator inhibitor numit adenozina, si sa creasca impulsurile neuronale prin dopamina si noradrenalina eliberate in corp.

Mai multe studii au aratat ca efectul cafeinei este unul pozitiv, imbunatateste starea, timpul de reactie, memoria, vigilenta si functia cognitiva generala.

In concluzie, cafeaua are efect stimulant si imbunatateste functiile creierului.

2.      Cafeaua te ajuta sa arzi grasimile si sa-ti imbunatatesti performantele fizice

Exista un motiv intemeiat pentru care gasesti cafeina in toate suplimentele alimentare menite sa arda gradimi. Cafeina, datorita efectului stimulant al sistemului nervos central, accelereaza metabolismul si oxideaza acizii grasi.

Poate imbunatati si performantele atletice cu aproximativ 11-12% prin mai multe mecanisme, de exemplu prin mobilizarea acizilor grasi din tesutul adipos.

3.      Cafeaua reduce drastic riscul diabetului de tip II

Diabetul de tip II are legatura cu stilul de viata. A ajuns la proportii epidemice, crescand numarul bolnavilor in ultimii ani pana la 300 de milioane. Boala este caracterizata printr-un nivel inalt al glucozei in sange din cauza rezistentei insulinei sau inabilitatii corpului de a produce insulina.

In studiile obervationale cafeaua a fost asociata rapid cu riscul scazut de diabet. 18 studii cu un total de 457.922 de participanti a scos la iveala ca o cana de cafea reduce riscul acestei boli cu 7%. 

4.      Cafeaua scade riscul de a te imbolnavi de Alzheimer si Parkinson

Cafeaua nu doar te face mai destept pe timp scurt, dar iti protejeaza creierul la batranete. Boala Alzheimer este cea mai comuna si este una dintre cauzele principale pentru dementa. Studiile arata ca bautorii de cafea sunt cu 60% mai putin predispusi la astfel de boli.

A doua boala neurodegenerativa comunca este Parkinson, o boala degenerativa ce sruvine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. Cafeaua scade posibilitatea imbolnavirii cu 32-60%. 

5.      Cafeaua poate fi extrem de buna pentru ficat

Ficatul, acest organ remarcabil, are in grija o multime de functii vitale din corp. Este foarte vulnerabil, mai ales cand vine vorba de excese, mai ales in privinta alcoolului si fructozei. Ciroza, faza finala a unui ficat bolnav, este cauzata de boli precum alcoolismul sau hepatita, atunci cand tesutul hepatic sanatos este inlocuit de tesutul fibrotic.

Mai multe studii arata ca riscul imbolnavirii de ciroza scate cu 80% la consumatorii de cafea, mai ales la cei care beau mai mult de 4 cesti pe zi. Scade si riscul cancerului de ficat cu aproximativ 40%.

6.      Cafeaua scade riscul mortii

Multi oameni considera cafeaua nesanatoasa. Acest lucru nu este surprinzator, este comun pentru gandirea conventionala sa fie in contradictie cu studiile actuale. In doua studii s-a demonstrat un risc mai mic de deces la consumatorii de cafea. Acest efect se observa mai ales la diabeticii de tip II care, daca sunt cosumatori de cafea, au avut un risc de deces cu 30% mai mic in cursul uneir perioade de 20 de ani.

7.      Cafeaua este plina de substante nutritive si antioxidanti

 Nu este doar o apa neagra cu arome. Multi nutrienti din boaba de cafea rezista si ajung in cana. Contin un numar decent de vitamine si minerale:

6% Vitamina B5
11% Vitamina B2
2% B3 si B1
3% Potasiu si Magneziu

Poate nu par multe, dar daca esti consummator de mai multe cesti pe zi, atunci se aduna. Dar acest lucru nu este tot, cafeaua contine antioxidanti. De fapt este cea mai mare sursa in dietele din Vest, depasind fructele si legumele combinate.

Totusi, fii atent…

Chiar daca s-au demonstrat efectele pozitive ale cafelei, excesul iti poate dauna. Pentru a te asigura ca te bucuri de beneficiile acesteia nu pune zahar sau alte chimicale in cafea, iar daca iti afecteaza somnul nu o consuma dupa 14:00. La final de zi realizezi ca acest produs, cafeaua, nu este un raufacator, asa cum s-a tot spus. Ba chiar poate fi considerata cea mai sanatoasa bautura de pe planeta 🙂

Va asteptam la Cafeneaua Lugera pentru a savura o cafea buna si sanatoasa

Lugera Cafe:
Vulturilor 98, parterul cladirii Grawe

mihai.harbuz@lugera.ro 
Chief of a Great Cafe
0758 584 372

 

 

O viata echilibrata inseamna sanatate… asa ca asculta-ti corpul si respecta-i nevoile.

Cu bine,

Roxana Andrei, Content Manager
roxana.andrei@lugera.ro

Sursa

By |2017-06-30T12:00:47+00:00octombrie 17th, 2013|Lugera Cafe|0 Comentarii

About the Author:

Aenean in massa non orci suscipit vulputate ut et risus. In hac habitasse platea dictumst. Pellentesque non hendrerit lectus. Pellentesque tempus ligula justo, sit amet auctor lectus fringilla ut. Maecenas non turpis vitae leo consequat viverra sit amet et nisi. Curabitur pretium imperdiet mi, id pellentesque sapien pellentesque vel. Aliquam blandit, ipsum ut egestas sodales, turpis arcu sollicitudin ipsum, eu mattis lacus tortor ac orci. Nullam id volutpat sem. Suspendisse venenatis dignissim rhoncus.