Venetia, orasul pe picioroange

mm

 

E greu sa gasesti un singur adjectiv pentru a caracteriza Venetia… Unica, fascinanta, uimitoare, plina de subintelesuri, Venetia iti taie pur si simplu rasuflarea. Fondata acum mai bine de 1500 de ani pe un arhipelag ce numara 117 insule, Venetia este legata de peste 150 de canale, 400 de poduri si multe strazi istorice.

Sursa de inspiratie pentru ilustrii scriitori precum Shakespeare, Goethe sau Eminescu, orasul acesta magic te cucereste si te intriga deopotriva, oferind de fiecare data sinonimul perfect pentru romantism. Zidurile scorojite ale cladirilor te duc cu gandul la idile secrete, la iubiri clandestine si la cele mai inedite sacrificii in numele trairii. Fiecare fereastra ascunde parca o umbra palida a unei “donna” in asteptarea lui

Surprinzatoare in Venetia este structura cladirilor, deoarece este construit in intregime pe apa, fiind sustinut de o multime de stalpi. Orasul plutitor este plin de turisti pe tot parcursul anului, deci daca vrei sa il descoperi, mergi la plimbare pe strazile sale si admira-i cladirile, incercand sa intri in atmosfera.

strazi si canale

O data ajuns in Venetia “escapada” trebuie sa inceapa cu o croaziera in voie pe Canal Grande, unul dintre cele mai importante coridoare de trafic din Venetia. Cu siguranta aceasta va fi una dintre cele mai frumoase experiente pe care ti le poate oferi acest minunat oras.

canalul grande

Toate drumurile duc la… Piata San Marco. Viata fascinantului oras o poti simti la pas, in   labirintul de stradute intortocheate, fiecare soptind cate o poveste tainuita de secole.

Privelistea grandioasei Piete, atmosfera unica și atentia pentru detalii te vor cuceri iremediabil. Bazilica San Marco troneaza alaturi de Clopotnita San Marco in piata, iar sutele de porumbei par a le veghea neincetat.

san marco

Palatul Dogilor sau "Palazzo Ducale" nu trebuie ratat in timpul vizitei in Venetia, deoarece te va ajuta sa intelege si sa valorifici cultura si istoria orasului. Acesta este situat chiar langa Basilica San Marco. Palatul este un exemplu foarte bun de arhitectura gotica venetiana.

 

palatul dogilor

Daca temperatura este prea mare afara te poti "refugia in arta" in interiorul Galeriei Academiei. Vizita dureaza cateva ore, timp in care vei admira capodopere ale picturii venetiene din secolul XV pana in secolul XVIII. Prima camera cu tavanul sau decorativ impresioneaza inca de la inceput. Iti va fi imposibil sa nu te indragostesti de arta venetiana. 
galeria academia

Daca esti in Venetia in perioada Carnavalului te vei bucura de o atmosfera de sarbatoare. Localnici și turisti dezbraca pentru cateva zile blugii și tricorile comode pentru a îmbraca haine de epoca si masti spectaculoase. Nu lipsesc perucile, voia buna și atitudinea eleganta desprinsa parca din secolul trecut. O veritabila calatorie in timp.

carnaval

Aceasta este Venetia! Orasul de care te vei indragosti cu siguranta.

Ai  nevoie de ajutor in planificarea unei vizite in Venetia? Echipa Lugera Travel iti poate configura, la cerere, un pachet unic in care sa incluzi tot ce doresti.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312

Alina Cepan

Virtual Traveller

 

libertateEgipt
WhatsApp Logo